Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ostangolestan1/public_html/gomishan/engine/classes/templates.class.php on line 211 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ostangolestan1/public_html/gomishan/engine/modules/sitelogin.php on line 103 
فرمانداری گمیشان
پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان
صفحه نخست > معرفی شهرستان > جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان


1393 خرداد J. نويسنده: admin

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

از مناطق گردشگری و باستانی این شهرستان می‌توان تالاب بین المللی گمیشان، گل افشان نفتیلیجه، بافت قدیم شهر گمیشان، موزه مردم شناسی، دیوار تاریخی گرگان، قیزلر قلعه و تپه قارن یارق را نام برد. و بازار هفتگی گمیش تپه  چهارشنبه بازار و سیمین شهر شنبه بازار را نام برد  و برخی از روستاهای این شهرستان نیز بازار هفتگی دارد .ضمنا نوار ساحلی بسیار زیبای خزر و دشت وسیع آن می تواند در بحث گردشگری و صنعت توریسم  بسیار مؤثر و مفید می باشد.

تالاب بین المللی گمیشان:

تالاب بین المللی گمیشان یکی از چند تالاب بین المللی استان گلستان است که هر ساله میزبان هزاران پرنده مهاجریست که زمستان خود را در این تالاب بین المللی و دیگر تالابهای بین المللی استان گلستان سپری می کنند. پرندگان این تالاب عمدتاٌ پرندگان مهاجر هستند که با سرد شدن هوا در بخش های روسیه به این تالاب می آیند. این پرندگان معمولاً از آبان ماه وارد ایران می شوند و تا اوایل فروردین در اینجا می مانند که بنابر گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، این تالاب بین المللی سالانه میزبان بیش از 22 گونه پرنده از قبیل : فلامینگو، عقاب شاهی، بالابان، قو، حواصیل، پرلا، سار، مرغابی سر حنایی، مرغابی سر سبز، گیلانشاه خال دار، کوکر، آبچلیک، خوتکا، کاکایی، لک لک، پلیکان، سلیم طلایی، چکاوک، غاز خاکستری، پرستوی دریایی و ... می باشد.

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

گل فشان قارن یارق:

گل فشان قرن یارق پدیده ای طبیعی و آتشفشانی پیر و فرسوده بوده و در گذشته از دهانه آن به جای مواد مذابی و گدازه گل همراه گاز از ان خارج می شده است.

این گل فشان اکنون به صورت تپه ای مخروطی است که تاثیر فرسایش در ان کاملا مشهود است. منشاء، گازهای گل فشان نی زاز تله های نفتی و گازی موجود در اعماق زمین تامین می شود و شباهت مکانیسم گل فشان به فوران های آتشفشانی موجب شده که نام آن را آتشفشان گل نامند. منابع مختلف قطر دهانه آن را از 500 تا 700 متر ثبت کرده اند.

قارن یارق یک کلمه ترکمنی است، در این زبان به معنی شکم پاره و یا جایی که شکم زمین شکافته و پاره شده می باشد.

این گل فشان فعال از دور به صورت یک تپه بزرگ و دوار بنظر می آید اما وقتی که بر روی آن قرار می گیری تپه های متعدد که در وسط آن گودال های متعدد دارد این تپه ها بر اثر گل فشان ها ی گذشته ایجاد شده اما در مناطق گود تر هنوز هم خروج مواد گل آلود و آب در حال انجام است وبه صورت باریکه هایی از جریان آب و گاز متان ونمک در حال خروج است در فصول بارندگی در یاچه مانند بنظر میرسد در فصل ها ی گرم آب های تبخیر شده و نمک سفید در روی زمین قرار میگیرد ،برای آزمایش خواص این مواد کافی است فندک و کبریت را روی گل ها بکشید . سوختن و آتش گرفتن گل ها را می توان مشاهده کرد این منطقه در فصل بهار در بالای تپه از انواع گل و گیاه پوشیده می شود ودر شمال آن قسمتی از دیوار اسکندر (دیوار دفاعی شهر جرجان قدیم )قرار دارد اهالی محلی و شهر گمیشان بیشتر روزهای تعطیل را در آنجا می گذرانند.

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

خانه هاي قديمي:

شهرستان گميشان بعد از گرگان بيشترين خانه هاي قديمي را در سطح استان به خود اختصاص داده است .وجود بيش از 60 خانه قديمي كه قدمت برخي از آنان به دوره قاجار بر ميگردد خالي از لطف نخواهد بود.

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

موزه مردم شناسی گمیشان:

موزه مردم شناسی گمیشان در ساختمانی تاریخی معروف به خانه گوکلانی که قدمت آن به دوره پهلوی اول میرسد ، در میانه بافت سنتی و زیبای شهر گمیشان نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می نماید. از آنجا که اغلب مردم ساکن در شهرستان گمیشان را ترکمنها تشکیل میدهند که دارای بضاعتی قوی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی نیز میباشند و همچون دیگر اقوام آداب و رسوم و آیین های خاص خود هستند. موزه گمیشان به معرفی ویژگیهای این قوم در بخشهای : معرفی یک خانواده ترکمن، بخش بافندگی همچون قالی بافی، نمد مالی و گلیم بافی، بخش سوزندوزی، ساخت زیورآلات سنتی و حصیر بافی و بخش معرفی مشاغل بومی و آیین های سنتی می پردازد. بخش دیگر موزه، کارگاه های آموزشی است که با هدف حفظ و احیای صنایع دستی مردم ترکمن فعال است. تبدیل این ساختمان که متعلق به شهرداری گمیشان بود به موزه حاصل تعامل و تفاهم اینجانب در مقام مدیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حوزه غربی استان و جناب آقای بهرام بالغچی شهردار محترم این شهر بود. قریب به سیصد میلیون تومان برای تغییر کاربری و مرمت و تجهیز این بنای ارزشمند از سوی اداره کل متبوع اینجانب تاکنون هزینه شده است.

جاذبه گردشگری شهرستان گمیشان

 


بازگشت